Kultura     | 24.06.2019. 12:31 |

'Sviraj to ponovno, Sam' na Danima smijeha u Vukovaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. lipnja (FENA) - Na četvrtim vukovarskim Danima smijeha ove godine Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru nastupa s jednom od svojih najposjećenijih predstava "Sviraj to ponovno, Sam" u režiji Marija Kovača, a po tekstu glasovitoga Woodyja Allena, kojom će u utorak, 25. lipnja, otvoriti festival.

Ivan Skoko, jedan od protagonista ove predstave u kojoj se svatko može prepoznati, prvi put gostuje na ovom festivalu te naglašava kako je u Slavoniji uvijek zadovoljstvo igrati jer je publika divna.

"Ovo je komedija specifičnog humora koja progovara o muško-ženskim odnosima, a tema je, unatoč ozbiljnosti, obrađena na način da je lagana za gledanje i vrlo opuštajuća. Nadam se da će se vukovarskoj publici svidjeti", kazao je Skoko.

Jedan ostavljeni i zbunjeni muškarac ne snalazi se sa ženama i u igri zavođenja uvijek gubi, uz to je i veliki filmofil pa mu se u trenucima anksioznosti u fantazijama pojavljuje Humphrey Bogart sa savjetima, to je ukratko radnja ove drame, ali ima ona još i puno toga. Muško-ženski odnosi su stalna tema, ali koja može biti ispričana na primamljiv i humorističan način.

Robert Pehar, koji glumi glavnog lika ove drame, kaže da je zapravo britki inteligentni humor ono što je opuštajuće u predstavi jer ni u jednom trenutku ne ulazi u vulgarnost.

Inače, ova komedija je postavljena šezdesetih godina, ali je i danas svježa zbog same tematike, ali i Woodyja Allena koji ima brojne zaljubljenike u svoj rad diljem svijeta.

Osim Pehara i Skoke u predstavi igraju i Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Ivo Krešić.

Na Dane smijeha, osim mostarskog HNK, dolazi i Glumačka družina Histrion s predstavom "Tajkuni", Hit teatar s predstavom "Metoda za brak", Knap i "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnog zašto", a festival zatvara predstava "5žena.com" rađena u suradnji Teatromana i Satiričkog kazališta Kerempuh, priopćeno je iz mostarskog kazališta.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Premijera 'Stepskog vuka' oduševila mostarsku publiku

Dvije zanimljive predstave na repertoaru HNK Mostar

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana