Bosna i Hercegovina     | 24.06.2019. 08:56 |

Uspješan i drugi vikend na “Vogošćanskim danima 2019”

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - U okviru "Vogošćanskih dana 2019" prošlog vokenda održan je izbor “Vogošćanske princeze”. Ovaj program koji se nekada zvao "Miss Barbie" okupio je mnoge djevojčice i roditelje, a na kraju je organizator odlučio da sve učesnice proglasi "vogošćanskim princezama". U sklopu manifestacije upriličena je i  smotra 30 folklornih ansambala Kantona Sarajevo.

Uspješno je okončan i košarkaški "Turnira prijateljstva Vogošća 2019". Nakon četiri dana i zanimljivih utakmica titule najboljih pripale su ekipama Turbine (U11), Realwaya (U13) i Bosne (U16) u muškoj konkurenciji te Konjica (U13) i Šibenika (U15) u ženskoj konkurenciji. Domaćini turnira, košarkaši Vogošće, osvojili su treća mjesta u sve tri uzrasne kategorije u muškoj konkurenciji, a titulama najboljih strijelaca okitili su se Bakir Hadžiabdić (U11) i Sanin Čelik (U16).

Održan je turnir u kuglanju za seniore. Na turniru su nastupile četiri ekipa. Pobjednik turnira je ekipa KK Gradiška, drugo mjesto osvojila je ekipa KK Željezničar, treće KK Mostar, dok su vogošćanski kuglaši bili četvrti. Nagrada za najboljeg igrača turnira pripala je Izi Herendi.

U subotu naveče Vogošćani su imali priliku gledati predstavu "Fistik" u izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo. Kino sala je bila ispunjena skoro do poslednjeg mjesta, a na kraju predstave glumce su pozdravili dugotrajnim aplauzom iskazujući tako svoje zadovoljstvo.

Tokom vikenda održan je i "BH Telecom adventure Vogošća 2019". Ovaj ATV susret okupio je 102 vozila i 137 vozača iz osam država. Vozilo se stazom dugom 78 kilometara na kojoj su se izmjenjivale soft, hard i extreme dionice. Učesnici najveće svjetske utrke Hunt the wolf iz Rumunije, Srbije i Hrvatske su prezentirali vožnju extreme stazom, a uskoro će biti organizovan i hard/extreme kamp gdje će svi zainteresovani imati priliku da nauče osnove ovog načina vožnje. Organizator ovog susreta bio je ATV klub Vogošća, saopćeno je iz Općine Vogošća. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'