Regija     | 24.06.2019. 08:28 |

Pahor: Arbitražna odluka će biti implementirana

FENA Cvita Kusić

LJUBLJANA, 24. lipnja (FENA) - Slovenski predsjednik Borut Pahor izjavio je u nedjelju da Slovenija želi imati dobrosusjedske odnose sa svim susjednim državama, pa i s Hrvatskom s kojom je u prijeporu oko graničnog pitanja i validnosti arbitražnog postupka.

 "Granica je definirana, potrebno nam je nešto strpljenja i državničke mudrosti kako ne bismo napravili neku pogrešku jer će arbitražna presuda prije ili kasnije biti implementirana", kazao je Pahor.

 Odgovarao je na pitanje o odnosima s Hrvatskom za Slovensku televiziju, u tradicionalnom razgovoru pred Dan državnosti 25. lipnja u kojemu je govorio uglavnom o unutarnjim i europskim temama, te svom odnosu i suradnji s vladom Marjana Šarca koju je ocijenio korektnom.

 Šarec je kazao da je 2015. godine, kad je Hrvatska donijela odluku o izlasku iz arbitražnog postupka o graničnom prijeporu smatrao kao i danas da je to neprihvatljivo, ali da je odmah nakon toga donio i odluku o tome da nastavi s kontaktima i suradnjom s hrvatskom predsjendicom Kolindom Grabar Kitarović, što se pokazalo dobrim, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom