Svijet     | 22.06.2019. 14:24 |

Sedam poginulih i 21 povrijeđeni u rušenju zgrade u izgradnji u Kambodži

FENA Internet

PHNOM PENH, 22. juna (FENA) - Sedam građevinskih radnika je poginulo i 21 je povrijeđen kada se zgrada u izgradnji urušila u kambodžanskom priobalnom gradu Sihanoukville u subotu ujutru, saopćile su vlasti.

Pokrajinska vlada navodi u saopćenju da su četvorica kineskih radnika koji su učestvovali u građevinskim radovima uhapšeni dok je pokrenuta istraga nesreće.

Spasilačka operacija na mjestu nesreće u toku je kako bi se pronašlo još radnika zaarobljenih pod ruševinama, saopćio je gradski policijski načelnik, major Thul Phorsda.

Ministarstvo rada saopćilo je da je 30 radnika bilo na građevini u vrijeme kada je počela da se urušava u četiri sata ujutru. Policija i pokrajinske vlasti saopćile su kako sa sigurnošću ne mogu reći koliko je ljudi radilo na zgradi. 

Nije bilo odmah jasno šta je izazvalo rušenje.

Yun Min, guverner pokrajine Preah Sihanouk, izjavio je da je zgrada u vlasništvu kineskog investitora koji je otkupio zemlju radi građenja kondominija - u jednom od brojnih kineskih projekata u turističkom gradu u ekspanziji.

Ministar informiranja Khieu Kanharith saopćio je na svojoj Facebook stranici da su kambodžanski radnici koristili građevinu kao prenoćište. Zgrada je bila dovršena između 70 i 80 posto, prenosi Associted Press.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskoj ofanzivi na Gazu porastao na 33.899

Izraelski tenkovi prodrli u sjever Pojasa Gaze, ubili 11 Palestinaca

U izraelskim zračnim udarima u Gazi ubijeno pet civila

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana