Bosna i Hercegovina     | 21.06.2019. 16:04 |

PS BiH domaćin dvodnevnog zasjedanja PSSEECP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Sastancima Stalnog i opštih odbora danas je u Sarajevu, pod predsjedavanjem Bosne i Hercegovine, počelo dvodnevno zasjedanje Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSSEECP).

Dvodnevna konferencija, u čijem radu učestvuju parlamentarci i zvaničnici iz jedanaest država jugoistočne Evrope, posvećena je ostvarivanju snažnije povezanosti regiona.

Bolja povezanost zemalja regiona za bolji život građana bit će i ključna tema rasprave na sutrašnjoj plenarnoj sjednici PSSEECP-a, na kojoj će parlamentarci govoriti i o tome kako postići promjene unutar procesa regionalne saradnje s ciljem uspostavljanja bolje saradnje i stvaranja ekonomski prosperitetnog regiona.

U okviru plenarnog zasjedanja učesnicima će se obratiti predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedavajuća PSSEECP-a Borjana Krišto.

Najavljeno je usvajanje izvještaja i rezolucija opštih odbora, kao i usvajanje Završne deklaracije PSSEECP-a, u kojoj će biti naglašen značaj ove regionalne inicijative, kao i procesa evropskih integracija, za unapređenje ekonomije, demokratije, bezbjednosti i stabilnosti u regionu jugoistočne Evrope – saopćenoje iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo