Kultura     | 21.06.2019. 14:56 |

Završeno uređenje prvog 'parka za pse' u općini Centar Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Završeno je uređenje prvog "parka za pse" u Sarajevu,  površine 1.200 metara kvadratnih koji se nalazi kod Druge gimnazije, općina Centar.

Park je odvojen od ostatka zelene površine. Postavljena je zaštitna ograda i poseban mobilijar za igru pasa, ulazna kapija, osam parkovskih klupa, dvije korpe za otpatke, te dvije korpe za pseći izmet, odnosno sve ono što jedan park za pse treba da ima.

Za realizaciju projekta Općina Centar je izdvojila oko 24.000 KM.

Prilikom obilaska lokacije načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je razgovarao i sa vlasnicima pasa koji su izveli ljubimce u šetnju i pohvalili ovakav projekt.

Ajnadžić je predstavnicima Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar i KJKP "Park" dao nalog da se na ostalim dijelovima zelene površine postave table sa informacijom da je kućne ljubimce moguće izvoditi samo na prostoru novog "parka za pse".  

Projekt je realiziran u saradnji sa KJKP "Park" i Fondacijom za dobrobit pasa "Dogs Trust", a održavanje prostora je u obavezi preduzeća "Park".

Kako je iz Općine Centar najavljeno, još sedam utvrđenih lokacija za formiranje parkova za pse će najvjerovatnije biti na programu za realizaciju u budžetu za narednu godinu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu