Ekonomija     | 21.06.2019. 13:58 |

Renomirani stručnjak za energetsku efikasnost Nizamić na Reconnect konferenciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Četvrto izdanje „Reconnect“ konferencije, koje se realizira u organizaciji „Restarta“ i uz podršku USAID Projekta „Diaspora Invest“, ove godine okupit će i brojne vrhunske stručnjake iz bh. dijaspore koji će podijeliti svoje iskustvo s učesnicima skupa i prilike koje Bosna i Hercegovina ne smije propustiti na svjetskom tržištu.

Jedan od govornika, kako su najavili organizatori, bit će renomirani stručnjak za energetsku efikasnost Faris Nizamić, Sarajlija s adresom u Holandiji, koji je jedan od vodećih stručnjaka u polju pametnih rješenja za održive energetske sisteme u poslovnim i stambenim objektima.

- Nizamić je jedan od prvih potvrđenih govornika, te vjerujemo da će njegovo ime privući brojne stručnjake i stručnjakinje iz IT sektora, sektora arhitekture i građevinarstva, ali i sve koji su zainteresirani za oblasti urbanog planiranja i održivog razvoja. To su polja u kojima bh. dijaspora može istinski pomoći u povezivanju i praćenju svjetskih trendova, ali biti i oslonac u planiranju razvoja lokalnih zajednica u domovini - navode iz "Reconnecta".

Nizamić sa zvanjem doktora nauka u ovoj oblasti koje je stekao na Univerzitetu u Groningenu ima široku mrežu kontakata u akademskoj i poslovnoj zajednici u Holandiji i šire. Svoje iskustvo i znanje će imati priliku prenijeti na B2B konferenciji dijasporskih investitora „Reconnect“, koja će biti održana 16. augusta u Sarajevu. Izložit će svoja iskustva o pokretanju kompanije u Holandiji, te o tome kako bi se bh. IT i druge kompanije trebale pozicionirati kako bi stekle više klijenata ili investicija iz Holandije i drugih zemalja EU.

Nizamić je jedan osnivača i izvršni direktor kompanije „Sustainable Buildings“. U januaru ove godine od lista 'The Dutch Financial Times' izabran je za među top 50 mladih poduzetnika ispod 35 godina u Holandiji. Također, više puta je nagrađivan za svoju inovaciju, gdje se kao najvažnija priznanja ističu Green Mind Award i Pioneers Community Award.

Prijave za „Reconnect“ su otvorene, a organizatori očekuju više od 150 učesnika iz zemlje i svijeta, saopćeno je iz USAID Projekta „Diaspora Invest“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ekspert za finansije i bankarstvo Aldin Ćelović dolazi na 'Reconnect'

ITES sektor broji 1.739 kompanija i 13.600 uposlenih, dijaspora želi investirati

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom