Bosna i Hercegovina     | 20.06.2019. 16:03 |

Džaferović primio u oproštajnu posjetu njemačku ambasadoricu Hohmann

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u oproštajnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke Christiane Hohmann. 

Ambasadorica Hohmann je zahvalila članu Predsjedništva BiH Džaferoviću na dobroj saradnji, naglasivši da Savezna Republika Njemačka ostaje privržena prijateljskim odnosima s Bosnom i Hercegovinom, kao i integracionim i reformskim procesima. 

Član Predsjedništva BiH Džaferović je naglasio važnost podrške koju Savezna Republika Njemačka pruža Bosni i Hercegovini u procesu evropskih i NATO integracija, kao i u reformskim procesima i jačanju bh. ekonomije. 

Član PBiH Džaferović je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljskih i veoma sadržajnih odnosa Bosne i Hercegovine i Savezne Republike Njemačke, čemu je tokom svog trogodišnjeg mandata značajno doprinijela i ambasadorica Hohmann. 

Zahvalio je ambasadorici Hohmann za njen sveukupni angažman u Bosni i Hercegovini i poželio joj uspjeh u daljem radu i karijeri, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'