Stranačke aktivnosti     | 20.06.2019. 15:34 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Šepić: Evropa ne smije kažnjavati državu BiH i građane, nego treba staviti neodgovorne lidere na svoje crne liste

“Po ko zna koji put nalazimo se zarobljeni između otvorenih mogućnosti i pat pozicije u koju nas uvedu nesposobni i neodgovorni politički lideri u Bosni i Hercegovini.

Kako trenutno stvari stoje, Parlamentarna skupština BIH neće se uskoro sastati. Bezbroj je važnih pitanja koja su otvorena i to očito ne brine rukovodioce ove zakonodavne institucije. Sam imidž Bosne i Hercegovine je već odavno narušen a neimenovanje Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope je trenutno najbolji pokazatelj tog narušenog imidža.

Ko će odgovarati za takvo brukanje i narušeni ugled zemlje?

Ko će nadoknaditi izgubljena sredstva iz međunarodnih i pretpristupnih fondova EU?

Ko će položiti račun zbog masovnog egzodusa i odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine?

 

Bosna i Hercegovina ne bi smjela izgubiti novu šansu da do ponedjeljka predloži delegaciju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. Prijeti nam da izgubimo pravo učešća u radu ovog najvažnijeg tijela Vijeća Evrope. To podrazumijeva da će se dodatno uništiti i onako loš imidž zemlje Bosne i Hercegovine. Zar je toliko komplikovano formalno predložiti pet predstavnika za imenovanje u ovu značajnu međunarodnu instituciju?

Svima je jasno da aktuelni politički lideri prepoznaju samo jezik sankcije kao što su Sjedinjene Američke Države stavile Milorada Dodika na crnu listu.

Pozivam Vijeće Evrope i Evropsku uniju da učine isto i da političare koji podrivaju  mir, blokiraju državu na njenom evroatlanskom putu i proizvode stalne krize zbog kojih mladost odlazi iz BIH, da ih također stavi na svoje crne liste. Time pokažite da Bosna i Hercegovina i region zaista imaju perspektivu u Evropskoj uniji,” izjavio je Senad Šepić predsjednik Nezavisnog bloka i bivši predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo