Bosna i Hercegovina     | 20.06.2019. 15:59 |

Policijski službenici Direkcije uspješno završili obuku 'Osiguranje VIP osoba'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji obavljaju poslove osiguranja osoba i objekata, uspješno su završili obuku o temi "Osiguranje VIP osoba" u cilju unapređenja znanja i vještina koji će im dodatno pomoći u obavljanju redovnih poslova.

Obuka koju su izveli policijski instruktori iz Republike Turske održana je od 10. do 18. juna u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH. Tokom obuke, četiri instruktora turske policije su održali prezentacije i podijelili iskustva pri osiguranju VIP osoba.

Sastojala se iz teorijskog i praktičnog dijela, a koji su se odnosili na metode osiguranja VIP osoba, procjene ugroženosti osoba od napada tokom osiguranja, taktike neposrednog osiguranja, te unapređenja vještina gađanja u različitim situacijama.

Danas su polaznicima svečano uručeni certifikati o uspješno završenoj obuci, a uručili su ih ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Vilić i ambasador Koc su izrazili zadovoljstvo održanom obukom, koja predstavlja nastavak izuzetno uspješne saradnje. Istaknuto je da je ovakav vid obučavanja policijskih službenika od izuzetnog značaja za službenike iz obje zemlje, posebno s aspekta razmjene iskustava i najboljih praksi.

Navedeno je da će se ovakav vid saradnje nastaviti u budućnosti, te da će se usavršavanje policijskih službenika nastaviti u Bosni i Hercegovini i Republici Turskoj, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Tužilaštvu BiH obuka o rukovođenju procesom u predmetima korupcije i finansijskog kriminala

Obuka za policijske službenike MUP-a ZDK uz podršku OSCE-ove misije u BiH

Karić primio u posjetu policijskog oficira za vezu Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo