Ekonomija     | 20.06.2019. 15:21 |

Ljeto na Jahorini počinje 29. juna-Olimpijski centar pripremio bogat sadržaj

FENA Saopćenje

JAHORINA, 20. juna (FENA) - Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevanić danas je predstavio plan i program ljetne sezone na Jahorini koja počinje 29. juna, iako planinska ljepotica već sada bogatstvom zelenih boja mami sve veći broj posjetilaca, odlična je za bijeg od vrelih ljetnjih temperatura i  gradske gužve.

Za posjetioce koji vole netaknutu prirodu, crnogoričnu šumu, planinske izvore, divlje konje, planinske staze, brojno bilje i bobičasto voće, Olimpijski centar Jahorina pripremio je zanimljive ponude.

Ljevanić je kazao da su u toku novi projekti pa uskoro očekuje zavšetak radova na izgradnji boba na šinama čija će dužina biti 2,5 km i ambijentalnog uređenja na vrhu planine.

Naveo je da su uz ustaljene sadržaje poput vožnje šestosjedom, ljetno sankanje, biciklizam i brdski biciklizam pripremili i organizovane planinske šetnje sa vodičima koji će uz historijske činjenice i zanimljivosti o Jahorini voditi grupe ili pojedince u jahorinsku avanturu.

Jedan od noviteta je i teretana na otvorenom koja je nedavno izgrađena i koja se nalazi na 1620 m.n.v. i odlična je za rekreativno vježbanje, ali i pripreme sportista.

- Mislili smo na sve kategorije gostiju pa smo pripremili promo pakete i popuste posebne za školarce, mlade, roditelje i penzionere – rekao je Ljevanić.

Također, Jahorina će biti domaćin mnogobrojnim događajima počevši od Jahorina Ultra Traila koji će biti održan od 26. do 28. jula, zatim biciklistička Trka kroz Srbiju čiji će start biti na Jahorini 29. jula, a tu je svakako i humanitarna "Trka za život" koja je planirana za 10. august, dok je predstava "Đurologija" zakazana za 17. august, a Jahorina bike spust koji će zabaviti sve posjetioce će biti održan 31. augusta.
 
U okviru ljetne ponude Jahorine predstavljen je  jedinstven i potpuno novi vid prirodnih druženja uživo sa poznatim javnim ličnostima regiona pod nazivom "Sasvim blisko sa poznatima na Jahorini".

Inače, Jahorina je planina za sve i pogađa svačiji ukus, a svojom bogatom ponudom nesebično nudi razonodu i odmor za sva čula 365 dana u godini, saopćeno je iz OC Jahorina.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

OC Jahorina - Dobro uređene skijaške staze, brojne propratne aktivnosti

Jahorinu posjetilo više od 110.000 skijaša

Besplatne ski karte za autore najljepših skijaških fotografija

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!