Servisne informacije     | 20.06.2019. 14:19 |

Sutra sunčano uz umjeren porast naoblake poslijepodne

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslijepodne.

U drugom dijelu dana u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 27 do 33 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne, što može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 29 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U većem dijelu Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Ivan-sedlo 23, Bihać 27, Bugojno, Livno, Srebrenica 28, Gradačac, Jajce, Neum, Sarajevo, Tuzla, Zenica 29, Bijeljina, Brčko, Drvar, Sanski Most, Trebinje, Zvornik 30, Grude 31, Banja Luka, Stolac 32 i Mostar 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu