Bosna i Hercegovina     | 20.06.2019. 13:43 |

Kantonima, gradovima i općinama pomoć od 10.000.000 KM

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. lipnja (FENA) - Vlada Federacije BiH donijela je u četvrtak u Mostaru Odluku o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu financija s pozicije tekućih transfera drugim razinama vlasti i fondovima u iznosu od 10.000.000 maraka, na ime financijske pomoći kantonima, gradovima i općinama.

Unsko-sanskom kantonu raspoređeno je 4.000.000 maraka, drugim kantonima ukupno 4.800.000 maraka, a općinama i gradovima ukupno 1.200.000, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 Kriteriji za raspodjelu sredstava kantonima su broj stanovnika, površina, broj učenika u osnovnom obrazovanju i srednjem obrazovanju, a prema podacima Federalnog zavoda za statistiku i Porezne uprave FBiH.

Sredstva Unsko-sanskom kantonu su utvrđena za potrebe zdravstva i uspostavljanje povoljnog stanja sigurnosti, na osnovu zaključka Parlamenta Federacije BiH.

Vlada Federacije BiH će posebnom odlukom utvrditi iznose sredstava koji će biti doznačeni pojedinim kantonima, gradovima i općinama i dinamiku doznačavanja te način izvještavanja o njihovom utrošku.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'