Ekonomija     | 20.06.2019. 10:52 |

U Cazinu otvorena regionalna poslovno-stručna konferencija 'PIT Krajina 2019'

FENA Saopćenje

CAZIN, 20. juna (FENA) - Više od dvije stotine učesnika, stručnjaka iz oblasti privrede i predstavnika proizvodnog sektora iz Unsko-sanskog kantona i BiH učestvuje danas u radu regionalne poslovno-stručne konferencije "PIT Krajina 2019" u Cazinu.

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, otvarajući događaj koji je i svojevrsno postrojavanje proizvodnog sektora u USK, istaknuo je da je ova konferencija značajna šansa za cijeli USK.

- Proizvodnja je nešto veliko i zaslužuje poseban respekt, posebno u uvjetima kakvi su trenutno u našoj zemlji i zbog toga je ovo višestruko značajan događaj. Smatram da mi, unatoč svim problemima pa i posebnoj dozi općeg pesimizma, moramo tražiti i prepoznavati prilike za privredni i ekonomski napredak. Cazin je, sa preko 2.000 malih i srednjih registriranih firmi, jedna poduzetna i aktivna sredina čiji privrednici zasigurno mogu biti značajan kotač na putu uspjeha i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama to i postići - rekao je Ogrešević. 

Suorganizator konferencije je kompanija Targer Engineering & Consulting.  

Osim stručnih izlaganja, učesnici imaju priliku upoznati ljude iz drugih kompanija, pratiti panel-diskusiju na nivou direktora proizvodnog sektora, te posjetiti cazinsku industrijsku zonu Ratkovac i proizvodne pogone firme "Civić".

U okviru konferencije sutra će biti održan omladinski forum o temi "Zašto odabrati karijeru u tehničkim naukama (STEM)".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Cazin stipendira 235 studenata

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana