Bosna i Hercegovina     | 19.06.2019. 17:50 |

Apel svim razinama vlasti da djeluju u rješavanju komunalnog otpada u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. lipnja (FENA) - Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" poziva sve resorne i stručne institucije, sve razine vlasti, kao i sve pojedince da u ovom trenutku pokažu maksimalnu kooperativnost i posvećenost rješavanju aktuelnog problema prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada u Gradu Mostaru, kako ne bi došlo do ozbiljnijih ekološko - zdravstvenih posljedica po stanovništvo.

 "Ovim putem nalazimo za shodnim da informiramo javnost o ključnim i opravdanim apelima i zahtjevima građana vezanim za aktuelnu problematiku deponije na lokalitetu Uborak, a pogotovo sa zahtjevom da se počne s postepenim zatvaranjem deponije u krajnje razumnom roku, te izvrši saniranje šireg prostora stare i nove deponije.

 Nadalje, apeliramo na sve razine vlasti, počevši od Grada Mostara, preko županijskih do federalnih razina vlasti, da promptno uspostave propisani monitoring poštivanja svih pozitivno - pravnih legislativa i normi, kako bi se sveli na minimum i eliminirali svi negativni utjecaji na život i zdravlje ljudi, ali i okoline, tijekom odlaganja komunalnog otpada, prije konačnog prestanka postupka odlaganja", navodi u priopćenju Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" koju čini skupina mještana sjevernog dijela Mostara. 

 Ističu kako bezrezervno podržavaju Zaključak urađenih inspekcijskih nalaza da se mulj s prečistača kanalizacijskog otpada ne može odlagati na postojeću deponiju na lokalitetu Uborka.

 Također odbacuju i osuđuju bilo kakve pokušaje zlonamjernog korištenja postojećeg problema, te prikupljanje "jeftinih poena od strane političkih subjekata, pojedinaca i neformalnih grupa, koji ovaj problem pokušavaju ispolitizirati i predstaviti sebe kao 'neumorne borce za ljudska prava' time nanoseći štetu časnoj borbi stanovništva protiv realnog problema".

 "Apeliramo na sve njih da takvim neodgovornim ponašanjem ne doprinose rješavanju problema, već štaviše unose razdor među građane koji su ujedinjeni u rješavanju ove problematike", navode u priopćenju te ističu da im je kao odgovornim građanima isključivo u cilju i interesu da se ovaj problem efikasno i sustavno riješi, te saniraju posljedice.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

U Mostaru počele Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu