Najave     | 19.06.2019. 17:08 |

Ambasador Wigemark domaćin javne debate o procesu pristupanja EU u Nevesinju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark, bit će domaćin pete javne debate o izazovima i mogućnostima procesa pristupanja EU.

Debata će biti održana u četvrtak, 20. juna 2019. godine u Nevesinju, u Domu kulture "Nebojša Glogovac" s početkom u 12.15 sati.

Izjave za medije planirane su u 12 sati, a novinarskim ekipama bit će omogućeno i da zabilježe otvaranje debate te uvodne riječi ambasadora kojem će se pridružiti i regionalni stručnjaci koji su angažovani na projektu.

Javne debate se organizuju širom BiH u okviru projekta "prEUzmi inicijativu" koji je pokrenuo Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR).

Na događaju se očekuje učešće poduzetnika, privrednika, organizacija civilnog društva, mladih, i drugih predstavnika lokalne zajednice.

Prisutni će također imati priliku da nakon debate prisustvuju informativno-edukativnom sajmu na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU, a koji izravno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica u BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Delegacija Ureda EU u BiH i ministar Velagić razgovarali o akcionim planovima u obrazovanju

Organizacije civilnog društva - Uz dobru volju tehničke izmjene Izbornog zakona su provodive

Delegacija EU - Vlasti na svim nivoima trebaju djelovati za smanjenje zagađenja u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo