Sport     | 19.06.2019. 16:26 |

Zenica - Napadač Mahmutović treći put u Čeliku

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 19. juni (FENA) - Napadač Ajdin Mahmutović (33 godine), koji je zadnjih godinu i po dana igrao za Tuzla City, novi je igrač zeničkog premijerligaša Čelika, s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Mahmutoviću je ovo treći dolazak na Bilino polje, na koje je prvi put iz tešanjskog TOŠK-a stigao u ljeto 2005. godine, a već 2007. godine prešao u redove čeških Teplica. Protekle sezone skoro uopće nije igrao, jer je imao tešku povredu križnih ligamenata lijevog koljena, koje je operirao te se oporavio i sada je spreman.

-Drago mi je što sam se vratio, jer Čelik je klub za koji sam uvijek rado igrao. Što se tiče povrede, ona je prošlost, dobro se osjećam i već večeras ću trenirati s ekipom. Naravno, trebat će malo više vremena da se fizički vratim na nivo koji je potreban, jer nisam igrao od septembra prošle godine, ali spreman sam da se borim za svoje mjesto u timu - kaže Mahmutović.

Osim Teplica, nosio je i dres čeških klubova Usti nad Lebem, Viktorija Plzen, Sigma Olomuc, Pribram, grčkog Panioniosa iz kojeg se u augustu 2017. godine bio vratio u Čelik te nakon samo jedne polusezone prešao u Tuzla City.   

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čelik rođendansko slavlje uveličao trijumfom protiv Veleža

Travnjak Stadiona "Bilino polje" spreman za odlučujuće utakmice "Zmajeva"

NK Čelik javno se ogradio od osoba koje lažno predstavljaju klub

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo