Bosna i Hercegovina     | 19.06.2019. 14:10 |

Ambasadorica Indonezije u posjeti Brčko distriktu BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. juna (FENA) - U službenoj posjeti Brčko distriktu BiH u srijedu je boravila ambasadorica Indonezije u Bosni i Hercegovini Amelia Achmad Yani zajedno s grupom indonezijskih privrednika.

U Gradskoj vijećnici sastala se s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i direktorom Biznis foruma Brčko distrikta BiH Damirom Bulčevićem.

Ovim susretom nastavljena je saradnja koja je ranije započela na brčanskom Biznis forumu, a razgovarano je o daljnjim koracima za njeno unapređenje u oblastima privrede, kulture, turizma, obrazovanja i ekonomskih odnosa.

"Današnja posjeta je rezultat prvog Biznis foruma koja jasno ukazuje, pored poboljšanog biznis netvortinga, da smo u svijetu uspjeli prikazati Brčko distrikt BiH kao kvalitetnu poslovnu sredinu. Već su ostvareni kontakti između brčanske poslovne zajednice i privrednika iz Indonezije", naglasio je direktor Biznis foruma Damir Bulčević.

Ambasadorica Indonezije izrazila je želju da se ovaj vid saradnje i konkretizuje bratimljenjem Brčkog i grada Magelanga u Indoneziji čime bi i institucionalno bili realizovani zaključci današnjeg sastanka.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici delegacija iz Indonezije posjetit će Javno preduzeće "Luka Brčko" i Fabriku za proizvodnju jestivog ulja "Bimal", saopćeno je iz Vlade Brčkog.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana