Svijet     | 19.06.2019. 08:29 |

Trump započeo kampanju za novi predsjednički mandat

FENA Internet

WASHONGTON, 19. juna (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump zvanično je sinoć počeo kampanju za izbor za drugi mandat na skupu u Floridi kritikujući medije i politički establišment protiv koga je bio u trci 2016. godine.

Obraćajući se hiljadama ljudi u Amway Centera u Orlandu na Floridi Trump je rekao da je od prvog dana svog predsjedavanja bio pod napadom "lažnih vijesti i medija" i "nelegalnog lova na vještice" koji su pokušavali da suzbiju njega i njegove pristalice.

On je prikazao uznemirujuću sliku toga kako bi život izgledao ako bi on izgubio trku za drugi mandat 2020. godine optužujući svoje kritičare za "neameričko ponašanje" i govoreći okupljenim da Demokrate žele da ih unište, i da žele da unište Ameriku kakvu oni znaju.

Apokaliptičan riječnik i optužbe pokazuju da će Trumpova predsjednička kampanja 2020. vjerovatno izgledati u velikoj mjeri kao njegova neočekivano uspješna kampanja 2016. godine, navodi agencija AP.

Iako je dvije i po godine u Bijeloj kući Trump se i dalje obraća svojoj bazi predstavljajući se kao politički autsajder koji je u trci protiv establišmenta u Washingtonu.

- Imam vijesti za Demokrate koji žele da nas vrate na gorke neuspjehe i izdaje prošlosti. Mi se ne vraćamo nazad. Idemo napred u pobjedu - rekao je Trump, prenosi Radio Slobodna Evropa. 

Govorio je o svojoj kampanji iz 2016. navodeći da je to bio odlučujući trenutak u američkoj istoriji. Rekao je da je iz osnova izmijenio Washington  i da je bio suočen s korumpiranim i lošim političkim establišmentom a da je on vratio vladu za narod i od naroda.

Oni koji su uključeni u reizbor predsjednika SAD-a vjeruju da njegova gruba verzija populizma uz ponavljanje da treba da se "isuši močvara" u Washingtonu i dalje ima odjeka među glasačima iako je njegova administracija povezana s lobistima i kako izgleda nastojanjem porodice Trump da profitira od predsjedavanja, navodi AP.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Američki Senat odobrio paket pomoći od 95 milijardi dolara za Ukrajinu, Izrael i Tajvan

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu