Ekonomija     | 18.06.2019. 15:23 |

Tuzla - Panonska jezera jedinstvena turistička atrakcija u BiH

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 18. juni ( FENA ) - Iako tek na početku, turistička sezona u Tuzli već sada ruši sve rekorede. Ove godine započela je i zvanično 16 sezona jedinih slanih jezera u svijetu koji su tiristički centar u središtu grada. Treba naglasiti da su panonska jezera, prema riječima gradonačelnika Tuzle, jedini turistički centar koji ima UN-ovo priznanje.

- U ovih 16 godina Panonska jezera je posjetilo 4 miliona ljudi. Ove godine je sezona odlično počela i već u prvih deset dana slana jezera je posjetilo 60 hiljada ljudi. Nadam se da će nas ove godine posjetiti pola miliona ljudi. Panonika je doprinijela razvoju Tuzle i promijenila način privređivanja u ovom gradu - rekao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Turistička sezona u Tuzli će svečano biti otvorena 22. juna uz muzičku grupu Valentino.

- Nadam se da ćemo uz sve Tuzlake uživati u jednom super štimungu do duboko u noć. Mi se zaista radujemo što imamo priliku biti u Tuzli i otvoriti ovu turističku sezonu. Zaista ovo nam je velika čast - istaknuo je Zijo Rizvanbegović.

Ove godine na Panonski jezerima posjetitelji će svaki dan moći uživati u brojnim kulturnim i umjetničkim sadržajima. Treba naglasiti da je Panonica i domaćin Međunarodnog festivala „Kaleidoskop“ koji u ovaj grad dovodi mlade umjetnike iz cijeloga svijeta. Treba naglasiti da oko 15 posto gostiju koji dolaze na Panonska jezera su izvan BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo