Sport     | 18.06.2019. 13:40 |

Rukomet - EP 2020: Žrijeb grupa 28. juna u Beču, BiH u četvrtom bubnju

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Evropska rukometna federacija - EHF nakon završenih kvalifikacija za muško Evropsko prvenstvo, koje će od  9. do 26. januara 2020. biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji, objavila je jakosne grupe za žrijebanje, koje će biti obavljeno 28. juna u Beču.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon što je u Petoj kvalifikacionoj grupi osvojila treće mjesto, uvrštena je u četvrti jakosni bubanj zajedno sa selekcijama Poljske, Rusije, Srbije, Ukrajine i Holandije. 

Navedene reprezentacije iz četvrtog "šešira" neće moći biti protivnici BiH u prvom dijelu prvenstva, koje se prvi put u istoriji održava u tri države i uz učešće 24 ekipe. 

Nosioci grupa biće reprezentacije Španije, Švedske, Francuske, Danske, Hrvatske i Češke, u drugom bubnju uvrštene su ekipe Norveške, Njemačke, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske i Bjelorusije, dok su trećem bubnju Austrija, Island, Crna Gora, Portugal, Švicarska i Latvija. 

Reprezentacije će u prvom krugu biti podijeljene u šest grupa sa po četiri reprezentacije, a susreti će se igrati u Beču, Gracu, Trondheimu, Malmeu i Göteborgu.

U drugi krug će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, koje će igrati u Beču i Malmeu, dok je finalni dio na programu u Stockholmu.

Već sada je poznato da će Hrvatska u prvom dijelu završnog turnira nastupiti u Gracu, Austrija u Beču, Njemačka i Norveška u Trondheimu, Danska u Malmeu, a Švedska u Göteborgu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'