Sport     | 18.06.2019. 13:56 |

Na turniru "Rukomet na zrnu soli" u Tuzli 28 klubova veterena i veteranki

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) -  Na Četvrtom međunarodnom rukometnom turniru veterana i veteranki "Rukomet na zrnu soli" učestvovat će 28 klubova sa više od 300 rukometaša i rukometašica.

Takmičenje, koje postalo tradicionalno i prepoznatljivo u regionu, počinje u petak, 21. juna u 11 sati na terenima JU "Stadion Tušanj", a svečano otvorenje planirano je istog dana u 15 sati.

Nakon utakmica u grupnoj fazi, veteranke i veterani će zajedno otići na kompleks Panonskih jezera u Tuzli gdje će uživati u čarima slanih laguna u centru grada, saopćio je organizator VRK Sloboda - Tuzla.

 U subotu u 11 sati nastavljaju se utakmice za trofej. Pobjednici četiri grupe veterana igrat će polufinalne i finalni meč, a pobjednice tri grupe veteranki formirat će mini-ligu i kroz utakmice odlučiti o osvajačicama prestižnog trofeja.

 Iza organizatora turnira "Na zrnu soli" je višemjesečni kontinurani rad čiji će se plodovi vidijeti u petak i subotu, te nedjelju za kada je planiran ispraćaj ekipa učesnica. Očekuje se da će ovaj turnir nadmašiti sve prethodne i da će se iz Tuzle poslati najljepše poruke prijateljstva i domaćinstva kao što je to uvijek i bilo.

Na turniru veterana učestvuju ekipe: Bayern (Njemačka), Dobova (Slovenija), Nova Gradiška (Hrvatska), Bedekovčina (Hrvatska), Nexe Našice (Hrvatska), Stara škola (Subotica/Srbija), Križevci (Hrvatska), BASK (Beograd/Srbija), Sekelyudvarhely (Rumunija), Mladi veterani (Prilep/Makedonija), Radnički (Goražde), Konjuh (Živinice), Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje), Sombor (Srbija), Osijek (Hrvatska) i Sloboda (Tuzla).

 Na turniru veteranki učestvuju: Frajle Internacionale, JOKS, Osijek (Hrvatska), Stara škola (Subotica/Srbija), Srem univerzal (Srbija), Šabac (Srbija), NS veteranke (Novi Sad/Srbija), Ravangrad (Sombor/Srbija), Dinamo (Pančevo/Srbija), Slavonka (Nova Gradiška/Hrvatska) i Jedinstvo (Tuzla).

 Turnir će svojim prisustvom uveličati veliki rukometni asovi predvođeni Svetlanom Kitić, Veselinom Vujovićem i Jasminom Mrkonjom, saopćio je organizator turnira VRK Sloboda - Tuzla.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Mirsad Terzić oprostio se od dresa reprezentacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo