Stranačke aktivnosti     | 18.06.2019. 12:52 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Senad Šepić: Naši poslanici su se već odrekli 20% od mjesečne plate, pozivam i druge da to učine

Nezavisni blok smatra da dosadašnja praksa u kojoj veliki broj poslanika iz svih naroda i na svim nivoima, bez ikakvog rada, aktivnosti ili rezultata, prima visoke plate – mora prestati. ''Kao poslanik u Državnom  parlamentu, više puta sam inicirao donošenje rješenja po kojom poslanici trebaju dobivati plate na osnovu svoga mjesečnog učinka. To podrazumijeva prisustvo na sjednicama, učešće u raspravama, predlaganje novih zakonskih rješenja, inicijativa i drugih poslaničkih obaveza. Nažalost, te inicijative su odbijene, jer bivše i sadašnje vlasti žele da nerad i status quo bude odlika i parlamenata i vlada u BiH, što je idealno stanje za njihov opstanak'', izjavio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Nezavisni blok nije samo inicirao zakonska i druga rješenja po kojima poslanici trebaju imati znatno manja primanja i privilegije, nego je vlastitim primjerom pokazao da se i bez većinske volje u parlamentima može voditi odgovorna politika. ''Naši poslanici u državnom, federalnom i kantonalnim parlamentima su se odrekli 20% mjesečne plate u korist Fonda solidarnosti iz kojega mjesečno stipendiramo 50 studenata, koji su odabrani na javnom pozivu i koji dolaze sa prostora cijele BiH. To predlažem i kolegama iz drugih stranaka, neka vlastitim djelima pokažu solidarnost i spremnost na odgovornije ponašanje, bez obzira što većina ne želi da radi u interesu građana ove države. Djelima treba pokazati odgovornost, a ne populističkim izjavama i parolama'', zaključio je Šepić. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sjednica Nezavisnog odbora - Usvojen Prijedlog plana rada

Podrška članova Nezavisnog odbora PSBiH radu Državne agencije za istrage i zaštitu

Obavljen intervu s kandidatima za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta