Bosna i Hercegovina     | 19.06.2019. 12:04 |

INZ - Prezentacija završetka projekta o povećanju sigurnosti u školama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona organizatori su prezentacije završetka projekta "Povećanje sigurnosti u školama", koja će biti održana u četvrtak u Zenici.

Sudionici prezentacije su predstavnici ministarstava zdravstva, unutrašnjih poslova, te obrazovanja, nauke, kulture i sport ZDK, Uprava policije MUP-a ZDK, Pedagoškog zavoda Zenica, Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Kakanj, osnovnih škola s područja ZDK, te Služba za školsku higijenu Instituta.

Na skupu će biti riječi i o ocjeni projekta iz perspektive predstavnika nekoliko škola, ali i policijskih službenika, koji su sudjelovali u edukaciji.

U okviru projekta u 74 škole, u njihovim centralnim i područnim odjeljenjima, obavljene su edukacije i radionice, koje je u nekoliko mjeseci prošlo više od 1.700 učenika.

- U svakoj od škola u ZDK održane su interaktivne radionice na kojima su sa grupama učenika razgovarali ovlašteni i educirani službenici Uprave policije MUP-a i timovi Službe za školsku higijenu INZ-a. U radionicama su sudjelovale grupe od po dvadeset do trideset učenika, sastavljene po dva učenika iz svakog odjeljenja uzrasta od šestog do devetog razreda osnovne škole - saopćio je INZ.

Prezentacija je najavljena za 20. juni u Hotelu 'Zenica', s početkom u 11 sati.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'