Najave     | 18.06.2019. 10:42 |

'Mostovi Prijateljstva BiH - Zenica' domaćini delegaciji iz Azerbejdžana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Delegacija iz Republike Azerbejdžan, predvođena članom Parlamenta Republike Azerbejdžana i članom parlamentarne grupe prijateljstva Bosne i Hercegovine i Republike Azerbejdžan, bit će od 19. do 23. juna gosti nevladine organizacije Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH - Zenica.

Ova nevladina organizacija organizirat će, zajedno s partnerskom nevladinom organizacijom iz Republike Azerbejdžan-Azerbaijan Demokratic Student&Youth Organization i Pravnim fakultetom Univerziteta u Zenici, konferenciju 'Armenija-Azerbejdžan-Nagorno-Karabakh sukobi i realnosti sa stanovništa balkanske javnosti', koja je planirana za 21. juni u Sarajevu.

U delegaciji iz Republike Azerbejdžan bit će i dva novinara, koji će sudjelovati na konferenciji.

Kako je najavljeno, delegacija iz Republike Azerbejdžan obavit će tokom boravka u BiH niz protokolarnih posjeta institucijama BiH, FBiH, Zeničko-dobojskog kantona i Grada Sarajeva.

- Cilj posjete delegacije iz prijateljske Republike Azerbejdžan jeste jačanje prijateljskih veza između država i institucija na različitim nivoima kroz konkretne razgovore s predstavnicima vladinog i nevladinog sektora u BiH, u cilju realizacije konkretnih projekata koji će dodatno ojačati veze između BiH i Republike Azerbejdžan - najavljeno je iz Asocijacije Mostovi Prijateljstva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Asocijacija Mostovi prijateljstva i Ambasada Azerbejdžana organizovali iftar u Rogatici

'Mostovi Prijateljstva BiH - Zenica' domaćini delegaciji iz Azerbejdžana

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!