Bosna i Hercegovina     | 17.06.2019. 16:16 |

Ministar Osmanović rukometnoj reprezentaciji BiH čestitao istorijski uspjeh

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović čestitao je rukometnoj reprezentacji Bosne i Hercegovine historijski uspjeh - prvi plasman na Evropsko prvenstvo koje će u januaru 2020. biti održano u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. 

- Čestitam igračima, članovima uprave, stručnom štabu i navijačima. U više nego teškim uslovima za rad Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, naša najbolja selekcija je pokazala da se može ostvariti uspjeh bez obzira na sve prepreke sa kojima su se susretali u toku kvalifikacija, a koje uglavnom nisu bile sportske prirode. Jednostavno je bilo dovoljno da reprezentativci BiH vjeruju u ono što rade, te da vjeruju u svoj kvalitet i rezultat nije izostao - navodi se u čestitki ministara Osmanovića.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine i dalje stoji pri tome da je neophodno u okviru aktuelnih zakonskih i podzakonskih akata riješiti pravni status Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

- Uzmemo li u obzir da će na smotri najboljih evropskih reprezentacija između ostalih igrati Njemačka, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Latvija, Mađarska, Danska, Rusija, Portugal, Francuska onda je plasman selekcije Bosne i Hercegovine zadatak više za sve nas da riješimo navedeno pitanje - navodi se u čestitki.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MCP BiH - Poziv za prijave na online kurs istraživanja terapije karcinoma teškim ionima

Britanski ambasador u BiH Julian Reilly u nastupnoj posjeti Ministarstvu civilnih poslova BiH

Gudeljević: Povjesna borba žena još nije okončana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo