FENA biznis     | 17.06.2019. 12:51 |

5. put održana proslava Međunarodnog dana joge u Mostaru

FENA Saopćenje

Međunarodni dan joge (IDY) službeno se obilježava 21. lipnja, koji je naduži dan u godini. Tim povodom, u subotu u prostorijama OKC-a Abrašević, upriličena je proslova ovoga dana pod pokroviteljstvom Indijskog veleposlanstva i Grada Mostara.

Joga je nastala u Indiji prije nekoliko tisuća godina, međutim vremenom je postala popularna u brojnim zapadnim zemljama.

"Danas tisuće škola joge djeluju širom svijeta, pa i ovdje, u Bosni i Hercegovini", kazao je Kumar Tuhin, veleposlanik Republike Indije za BiH i Mađarsku, koji je povodom proslave Međunarodnog dana joge posjetio Mostar. Naglasio je još kako je njihova misija popularizirati Međunarodni dan joge i približiti ga širim masama, jer je joga, prema njegovim riječima, način življenja koji naučava kako živjeti u miru sa samim sobom, ljudima oko sebe i prirodom.

Ovogodišnji program obilježavanja Međunarodnog dana joge u Mostaru, počeo je skupnim izvođenjem joga vježbi koje je vodila instruktorica Ankita Sood.

"Želimo ljudima pokazati kako prakticiranje joge donosi brojne koristi - fizičke, mentalne i duhovne. Prednost ove vještine je ta što se svi mogu baviti jogom, od dječje dobi do duboke starosti" - kazala je Sood.

Uz jogu, posjetitelji su uživali u tradicionalnoj glazbi i klasičnim indijskim plesovima.

"Puno je klasičnih plesova u Indiji, ali je svaki stil dugačiji i na svoj način poseban i lijep, jer dolaze iz različitih regija Indije, koja je velika zemlja" - objašnjava prof. Kuchipudi plesa Alekhja Punjala.

Kathak ples također je jedan od klasičnih plesova koji potječe sa sjevera Indije. Prof. Sonali Roy kazala je kako osim savršenog izvođenja plesnih formi, dojam na posjetitelje ostavlja svečani kostim i tradicionalni indijski nakit.

I ove godine Grad Mostar je podržao proslavu Međunarodnog dana joge te je u skupini sa drugim gradovima iz BiH ali i cijelog svijeta, koji sudjeluju u globalnoj potrazi za mirom, srećom i skladom.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom