Stranačke aktivnosti     | 16.06.2019. 17:03 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Forum žena Partije demokratskog progresa (PDP) Banjaluka usvojio je Deklaraciju o većem učešću žena kako u organima Partije demokratskog progresa, tako i u društveno – političkom životu.

-Mišljenja sam da mali broj žena u politici mijenja žene, veliki broj i politiku i svijet. Žene u uvijek bile te koje su hrabro odlučivale u svim teškim trenucima, a Banjaluka se trenutno nalazi u vrlo teškoj situaciji i krajnje je vrijeme da mi svojim inicijativama, prijedlozima izmjena i dopuna zakona poboljšamo kvalitet života naših sugrađana – rekla je predsjednik Foruma žena PDP Banjaluka Dijana Ješić tokom konferencije žena održane u prijatnom ambijentu restorana „Stara ada“ u Banjaluci kojoj je prisustvovalo oko 200 zvanica.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poželio je, toko konferencije, pripadnicama ljepšeg pola da budu mnogo značajniji i vidljiviji politički sudionik u budućnosti.

-Sam današnji događaj, ove divne slike konferencije žena na otvorenom, pokazuju zašto smo drugačiji od ostalih. Moderan, kulturan i dostojanstven pristup ozbiljnim društvenim devijacijama i usvojena Dejlaracija pokazuju jasnu nameru naših dama da budu mnogo značajniji i vidljiviji politički sudionik u budućnosti. Imaju našu punu podršku i očekujem da žene u PDP-u budu više zastupljene i da budu ključni donosioci svih važnih partijskih i društvenih odluka – istakao je Borenović.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić rekla je da žene treba više da se ohrabre, da su ravnopravne, da učestvuju u političkom procesu i bilo kojoj drugoj temi podjednako kao i muškarci.

-Žena može da bude bolja ili lošija od muškarca, ako je bolja to je zato što je uložila više tada, truda, napora, bolje se pripremila i ima više znanja, ako je muškarac u nekom segmentu bolji od neke žene, to je zato što ima više znanja, uložio je napor, a ne samo zato što je muškarac. Dakle pol ne smije biti odrednica nečijih kvaliteta.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu