Bosna i Hercegovina     | 16.06.2019. 16:13 |

Penzioneri iz Starog Grada uživali na izletu na Bjelašnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. juna (FENA) - Tradicionalno druženje starogradskih penzionera povodom Dana Općine Stari Grad, održano je danas na Bjelašnici u organizaciji Opštine Stari Grad.

Više od 200 penzionera družilo se uz zabavne igre, ali i program terapijskih vježbi koje su za njih pripremili iz općinskog Centra za promociju i unapređenje zdravlja. Uz smijeh, pjesmu i igre, penzioneri su uživali i u svježem zraku i dobrom zalogaju, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Stručno osoblje Centra za promociju i unapređenje zdravlja pružilo im je mogućnost mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi, a onima kojima je potrebno podijeljeni su i glukomati.

Izabrani su i najvitalniji penzioneri. Titule i linte pripale su Fadili Penava i Mustafi Prljači, a njima su simbolične poklone uručili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i sekretar organa državne službe Alma Destanović.

-Briga o starima naša je obaveza, a drago mi je što smo im danas organizovali ovakvo druženje. Lijepo su se zabavili i barem na jedan dan zaboravili na svakodnevne brige - kazao je Hadžibajrić.

Općina Stari Grad prije dvije godine pokrenula je Centar za promociju i unapređenje zdravlja, kojim upravlja Udruženje “Generacija”, a koji okuplja osobe treće životne dobi iz cijelog Kantona Sarajevo i pruža im pomoć u vidu vježbi, medicinskog savjetovanja, zdravstvenih izleta i drugog. Centar ima 600 korisnika. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Razvojna banka FBiH okupila bivše uposlenike, penzionere ove institucije

Hušić s predstavnicima Saveza udruženja penzionera razgovarao o potrebama članstva

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana