Sport     | 14.06.2019. 21:39 |

'Olimpija Run Fest' - Više od 900 trkača sudjelovalo u noćnoj utrci u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - U okviru festivala 'Olimpija Run Fest' večeras su u centru Sarajeva održane dvije utrke - Vienna Run4Lifestyle i Dolorex B2B Relay Night Run.

U utrkama ulicama glavnog grada BiH sudjelovalo je više od 900 trkača iz 20 zemalja svijeta.

U muškoj konkurenciji tradicionalne utrke Vienna Run4Lifestyle na 10 km prvi na cilj stigao je Srđan Samardžić, drugoplasirani je Alija Imamović, a trećeplasirani je Uroš Gutić.

U ženskoj konkurenciji, pobjedu je odnijela Amela Trožić, a drugo i treće mjesto osvojile su Hanifa Terzić i Star Hy.

U štafetnoj utrci Dolorex za kompanije najbrži je bio tim kompanije Decom, dok je drugi bio tim Lysobact-a, a treći kompanije Bolex.

Kompanije s najviše timova učesnika bile su kompanija dm te generalni sponzor štafetne utrke za kompanije - Bosnalijek.

Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run i Dolorex (http://www.bosnalijek.ba/bol-vazan-upozoravajuci-simptom) B2B štafetni noćni cener, su međunarodne i društveno odgovorne trke kojima je otvoren najmasovniji festival trčanja u BiH - Olimpija Run Fest.

Drugo izdanje najmasovnijeg festivala trčanja u BiH počelo je večeras na Trgu djece Sarajeva u 20 sati, održavanjem tradicionalne noćne utrke  na 10 kilometara - Vienna Run4Lifestyle te prvog izdanja specijalne utrke za kompanije pod nazivom Dolorex.

Trasa utrka prolazila je kroz najljepše dijelove Sarajeva, promovirajući turistički potencijal glavnog bh. grada, koji je tim povodom ostvario više od 500 noćenja.

Znak za početak noćnog cenera dao je Gabor Lehel, predsjednik Nadzornog odbora Vienna osiguranja d.d. VIG, koji je ovim povodom doputovao iz Beča, dok je traku za start štafetne utrke za kompanije svečano podigla Amela Mujanović, stručna saradnica za internu komunikaciju kompanije Bosnalijek.

Obje utrke bile su i društveno odgovornog karaktera, s obzirom da su učesnici prodavali svoje kilometre u okviru kampanje „Nabaci 5 za Šmekija (https://www.facebook.com/events/346625585919707/)“, čiji je cilj prikupiti sredstva za kupovinu polovnog terenskog vozila koje je ekipi Gorske službe za spašavanje potrebno za prevoz i treniranje njihovog četveronožnog kolege Šmekija, koji je ujedno i zaštitno lice ove kampanje, a koji na terenu može zamijeniti čak do 30 spasioca.

- Ponosni smo na ovako veliki odziv te činjenicu da se čak 900 trkača i trkačica odlučilo pridružiti ovim važnim i društveno odgovornim događajima. Zahvaljujući našem decenijskom radu i aktivnom angažmanu u zajednici, broj trkača u Sarajevu ali i širom BiH je znatno porastao i sretni smo jer uvodimo pozitivne promjene u našem društvu. Posebno se zahvaljujemo generalnim sponzorima: Vienna osiguranju i kompaniji Bosnalijek te svim drugim partnerima projekta, koji su prepoznali važnost promocije zdravih navika, kako direktnom motivacijom svojih uposlenika koji su uzeli učešće u utrkama u velikom broju, tako i naših sugrađana - izjavila je Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana