Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 17:46 |

TIKA i FUZIP - O modalitetima i unapređenju saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) -  Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) Anis Ajdinović danas se sastao s Farukom Omerom, predstavnikom Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) u Bosni i Hercegovini.

Sastanak je održan u prostorijama TIKA-e, u svrhu konsultacija, te priprema za realizaciju projekta između Federalne uprave za inspekcijske poslove i institucija inspektorata Republike Turske.

Poznato je da je TIKA dala ogroman doprinos obnovi, stabilizaciji i prosperitetu bosanskohercegovačkog društva, saopćeno je iz FUZIP-a.

Na sastanku se razgovaralo o projektima planiranim za naredni period, te o razmjeni iskustava i načinu rada inspekcijskih organa  dviju zemalja kako bi se što bolje upoznale metodologije i načini rada u Turskoj.

Ajdinović je posebno pokazao interesovanje prema oblastima inspekcijskog nadzora u vezi s prekograničnom kontrolom roba, zdravstvenom i higijenskom ispravnošću roba, zdravstvenom ispravnošću hrane, građevinskom i urbanističkom nadzoru kao i drugim vidovima saradnje koji mogu unaprijediti rad inspekcijskih organa, navodi se u saopćenju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Pronađen svinjski DNA u zaleđenom junećem bureku proizvođača Krajina Klas d.o.o. Banja Luka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana