Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 15:05 |

Magazinović: Očekujem nastavak sjednice PD sljedeće sedmice (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šaša Magazinović (SDP) smatra da će prekinuta sjednica tog doma biti nastavljena te da očekuje da će predsjedavajuća Borjana Krišto u skladu sa poslovnikom ubrzo sazvati nastavak te sjednice.

Dešavanja na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Magazinović je okarakterisao kao presedan, jer je stava da se dnevni red smatra usvojenim ako nisu usvojene njegove izmjene.

- Očekujem da će nastavak sjednice biti sazvan naredne sedmice kako bi nakon godinu dala dobili odgovor o utrošku sredstava za migrantsku krizu i druga otvorena pitanja - poručio je.

Smatra da će u narednom periodu biti povećan broj inicijativa poslanika za vanredne sjednice kako bi se 'oživio' rad tog doma.

- Nije nemoguće da će se u narednom periodu pokušati formirati druga parlamentarna većina kao odgovor na nastalu krizu - podcrtao je.

Također je ocijenio da su poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) na 'stidljiv' način podržali Hrvatsku demokratsku zajednicu u namjeri da se tačka dnevnog reda o aktuelnoj situaciji u pravosudnim institucijama skine sa dnevnog reda, jer nisu imali adekvatan materijal za raspravu.

- Ako godišnji izvještaj godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za prošlu godinu neadekvatan materijal za sjednicu, to više govori o onima koji su tražili skidanje tačke dnevnog reda - zaključio je Magazinović.

Pogledajte http://fena.ba/video/3074

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1T4_wR_EC1fsRJ71kqNC8B4n9wHUJhQcE?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'