Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 14:30 |

Goražde: Za uređenje puteva i parking prostora 200.000 KM

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 14.juna (FENA) - Predstavnici Grada Goražda i firme „Goraždeputevi“  potpisali su ugovore o redovnom održavanju makadamskih kao i lokalnih puteva od interesa za Grad Goražde te ugovor o sanaciji i uređenju saobraćajnih površina po Programu uređenja grada i prigradskih naselja za 2019. godinu.

Po riječima gradonačelnika Goražda Muhameda Ramovića, rok za izvođenje radova je 90 dana.

„Za redovno održavanje makadamskih lokalnih puteva na području grada Goražda, a prema uvjetima iz Programa redovnog održavanja putnih komunikacija od interesa za Grad Goražde za 2019. godinu predviđeno je 60.529 KM. Drugi ugovor čija je vrijednost 70.639 KM, odnosi se na sanaciju saobraćajnih površina u gradu Goraždu i prigradskim naseljima, a prema specifikaciji i uvjetima iz Programa uređenja grada za ovu godinu. Takođe, za redovno održavanje lokalnih puteva s asfaltnim kolovozom predviđeno je  59.625 KM“ - precizirao je Ramović.

Naglasio je da će realizacija ovih projekata doprinijeti ljepšem i urbanijem izgledu grada.

„Grad Goražde ima okvirni ugovor potpisan s firmom „Goraždeputevi“ na dvije godine i na bazi toga mi smo predložili Gradskom vijeću Program uređenja grada i prigradskih naselja, a prijedloge smo dobili od savjeta mjesnih zajednica i građana tako da je usvojeno jednoglasno. Vrijednost ova tri ugovora je  200.000 KM a za četvrti lot moramo raspisati javni poziv. Predviđeni su radovi na makadamskim putevima, adaptacija asfaltnih puteva i parking prostora u četiri mjesne zajednice. Veliki problem nam predstavlja nedostatak parking prostora, tako da je ovaj projekat zaista značajan“ - istakao je gradonačelnik Goražda.

Istakao je da je u gradskom budžetu u ove svrhe planirano ukupno 280.000 KM te najavio da će značajan broj projekata biti apliciran prema federalnim i državnim institucijama.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta