Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 14:17 |

Osmanović: Predsjedavajuća je u obavezi sazivati sjednice (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imali su namjeru učestvovati u radu današnje sjednice, ali sjednica je prekinuta jer nije usvojen dnevni red.

Kazao je to danas novinarima u Sarajevu poslanik SDA Adil Osmanović koji je podsjetio da je ova stranka zatražila i sazivanje redovnih sjednica Doma.

Prema Poslovniku, dodao je, sazivanje sjednica u nadležnosti je predsjedavajuće Borjane Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZ BiH) u dogovoru s dva dopredsjedavajuća Denisom Zvizdićem (SDA) i Nebojšom Radmanovićem (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD) ili na ličnu inicijativu.

- Ako predsjedavajuća ne bude sazivala sjednice očigledno je da ćemo imati sve više ovakvih inicijativa za sazivanje hitnih sjednica što nije dobro jer bi Dom trebalo da radi u skladu sa Ustavom, zakonima i Poslovnikom - dodao je Osmanović.

Politikantstvom je nazvao izjave da se ne želi raditi u Predstavničkom domu jer nije došlo do formiranja novog saziva Vijeća ministara BiH nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, te Osmanović kaže da za Krišto to ne smije biti nikakav argument za nesazivanje sjednica.

- Predsjedavajuća je u obavezi da saziva sjednice da bi se vidjelo koji su to poslanici i političke stranke koje opstruiraju rad Doma - zaključio je Osmanović.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3073

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1iJuKsH6B77k-LJTS0Z6hy_x9JQmbqSBY?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH o izmjenama Izbornog zakona BiH

Predstavnički dom PSBiH osudio sve napade na povratnike u BiH

Članovi Kolegija Predstavničkog doma PSBiH razgovarali sa predstavnicima OSCE-a /ODIHR-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!