Svijet     | 14.06.2019. 13:28 |

Trump: Sarah Sanders napušta Bijelu kuću, vraća se u Arkanzas

FENA Internet

WASHINGTON, 14. juna (FENA) - Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders, čiji su mandat pratili brojni prekidi na redovnim brifinzima za novinare pitanjima o kredbilitetu trenutne američke administracije, kao i o njenom vlastitom, napustit će Bijelu kuću krajem mjeseca, objavio je predsjednik Donald Trump.

Trump je izjavio da ju je ohrabrio da se kandiduje za guvernera kada se vrati u svoju matičnu saveznu državu Arkanzas, gdje je njen otac svojevremeno držao tu poziciju.

Sanders je među najbliskijim i najodanijim saradnicima predsjednika Donalda Trumpa u Bijeloj kući, i jedna je od nekoliko preostalih saradnika iz njegovog predizbornog štaba, zalažući se i braneći inicijatve američkog predsjednika, koji se i sam na nekonvencionalan način bavi svojim poslom. 

Trump je na skupu u Bijeloj kući opisao Sanders kao "ratnicu" dok ju je pozivao da izađe za govornicu. Sanders je, u emotivnom obraćanju, izjavila da joj je služba Trumpu bila "najveća počast u životu" i obećala je da će ostati jedna od njegovih "najglasnijih i najodanijih pristalica".

Sanders, koja je u braku i ima troje male djece, izjavila je novinarima kako želi da provede više vremena s porodicom, ali nije odbacila da će se natjecati za javnu poziciju.

- Naučila sam prije mnogo vremena da nikada ništa ne treba odbacivati - izjavila je Sanders (36).

Sanders je kazala da nije razgovarala o njenim mogućim nasljednicima s Trumpom, prenosi Associated Press.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U siječnju s Kosova otputovalo više od 103.000 građana

Skoro 30 posto građana sprema se za odlazak s Kosova

Sanders predstavio rezoluciju koja traži izvještaj o izraelskom bombardovanju Gaze

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom