Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 13:34 |

Predavanjima ambasadorice Indonezije završen Ljetni univerzitet Tuzla

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 14. juna (FENA) – Ambasadorica Republike Indonezije u BiH Amelia Achmad Yani održala je danas predavanje na Univerzitetu u Tuzli, gdje je studentima i kao profesorima poručila kako je njegovanje različitosti među vjerama i nacijama ogromno bogatstvo svake zemlje.

- Mi u Indoneziji, gdje žive milioni ljudi različitih nacionalnosti, pokušavamo ujediniti različitosti. I vi u Bosni i Hercegovini imate tri nacije i nastojite ih približiti. Zahvalna sam što sam na Univerzitetu u Tuzli po drugi put i drago mi je što sam imala priliku govoriti o sličnosti između Indonezije i BiH - rekla je ambasadorica Yani.

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić podsjetila je da je danas posljednji dan ovogodišnjeg Ljetnog univerziteta koji se završava upravo predavanjima ambasadorice Indonezije.

- Ambasadorica Indonezije prikazala je različitost ne samo u Indoneziji. Ona je govorila o važnosti povezivanja kultura koje žive i djeluju u cijelom svijetu. Ovo je dobar način da započnemo i nastavimo saradnju s Indonezijom – istaknula je rektorica Hadžigrahić.

U okviru Ljetnog univerziteta Tuzla, koji se održava već 24 godine, upriličena je i posjeta predstavnika američke ambasade u BiH, a Univerzitet u Tuzli, naglasila je rektorica Hadžigrahić, u budućnosti će inzistirati na međunarodnoj saradnji i povezivanju.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Predavanje u Tomislavgradu u sklopu kampanje 'Poštuj život, ne oružje'

Održana promocija knjige 'Europsko ugovorno pravo i izazovi digitalizacije'

Predavanje nadbiskupa Tome Vukšića na Filozofskom fakultetu SUM-a

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!