Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 13:09 |

Uskoro novi asfalt, vodovodna i kanalizaciona mreža na Marindvoru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić potpisali su Sporazum o sufinansiranju prve faze realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija.

U skladu sa sporazumom resorno ministarstvo će izdvojiti 573.000 KM za ovu namjenu, a Općina Centar će osigurati finansijska sredstva potrebna za potpunu obnovu asfaltne podloge u ovim ulicama.

Na osnovu izrađene projektne dokumentacije izgradit će se moderna vodovodna i kanalizaciona mreža uz ugradnju materijala koji zadovoljava najviše ekološke standarde.

Općina Centar će biti implementator projekta, izdati građevinsku dozvolu za izvođenje radova, provesti proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, a Ministarstvo i Općina će imati svoje nadzorne organe, imajući u vidu da su sufinansijeri projekta.

Resorno ministarstvo će osigurati finansijska sredstva za drugu fazu rekonstrukcije separatne kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici Kranjčevićeva, a Općina će osigurati sredstva za asfaltiranje.

Općina je već poduzela aktivnosti na izdavanju građevinske dozvole nakon čega će objaviti javni poziv za izbor izvođača radova, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'