Sport     | 14.06.2019. 10:25 |

Počinje kamp Košarkaškog kluba Igman Burch

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Kamp Košarkaškog kluba Igman Burch počinje danas.

Na Kamp se prijavilo 70 mladih košarkaša iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore koji će dobiti priliku da zaigraju za KK Igman Burch University i ujedno se izbore za stipendiju na Internacionalnom Burch univerzitetu ili Richmond Park koledžu.

Kamp će biti održan od 14. do 16. juna u okviru Burch univerziteta gdje se nalazi i internat, te sportska dvorana. Svi učesnici će proći kroz trodnevni drenažni proces iz kojeg će se izabrati najtalentovaniji igrači za nastavak saradnje kroz košarkaški angažman, ali i školovanje, saopćeno je iz KK Igman Burch.

- Kada djeca iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore dođu da pokušaju dobiti stipendiju za školovanje, onda sigurno da možemo biti ponosni na klub u kojem radimo. Pokušat ćemo za tri dana rada, odraditi što više posla kako bi imali što jasniju sliku svih učesnika - rekao je trener KK Igman Burch Dženan Podbičanin.

KK Igman Burch University je jedini sportski klub ove vrste u BiH, a koji nudi mlađim i seniorskim selekcijama pored sportskog i obrazovni karakter. Većina sadašnjih igrača KK Igman Burch University su redovni studenti Internacionalnog Burch univerziteta i Richmond Park koledža, koji na osnovu svog uspjeha imaju pravo na sportske stipendije tokom školovanja. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta