Stranačke aktivnosti     | 13.06.2019. 15:49 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Hrvatska stranka BiH pozdravlja izjavu šefa delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigermarka i poziv da se žurno formira vlast u BiH na svim razinama, bezuvjetno.

Očekujemo da će gospodin Wigermark biti jednako dosljedan i izvršiti pritisak na sve odgovorne da bezuvjetno povedu BiH u NATO i EU, i da se bezuvjetno donese zakon za borbu protiv korupcije, kakav imaju i druge zemlje EU, zakon koji će počistiti političku scenu i da se zauvijek ukloni sve one koji ovu zemlju vuku u mrak.

Mnogo puta se pokazalo da je povjerenje u ovoj zemlji izigrano te je teško vjerovati obećanjima bez konkretnih dogovora o daljnjem putu BiH ali i garancija onih koji su u ovoj zemlji mijenjali stvari kada su one bile i daleko složenije. Građani su na izborima birali novu vlast ali teško nam je povjerovati, poučeni dosadašnjim iskustvom, da će novoformirana vlast povlačiti poteze u interesu njenih građana a duboko smo uvjereni da će i dalje činiti sve kako bi zadržali svoje pozicije. Oni koji trebaju formirati novu vlast bili su vlast i prije ovoga i gdje smo danas?

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!