Najave     | 12.06.2019. 21:10 |

Otvaranje 'Tvornice za učenje' u petak na SUM-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. lipnja (FENA) - Službeno otvaranje "Tvornice za učenje" i  "Laboratorija za automobilske mehatroničke sustave" bit će upriličeno u petak, 14. lipnja, u 11 sati u na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru. 

Tvornica za učenje je uspostavljena kroz projekt Povećanje konkurentnosti MSP-a kroz stvaranje udruženja poduzeća i uspostavljanje tvornice za učenje – Learning Factory kojega je sufinancirala Europska unija kroz EU ProLocal program.

Projekt je implementirao Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru s partnerima Feal d.o.o. Široki Brijeg, TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg, TEM Mandeks d.o.o. Široki Brijeg, Bilton d.o.o. Grude, Femis d.o.o. Posušje, Weltplast d.o.o. Posušje, Miviko d.o.o. Posušje, SIK d.o.o. Mostar, Škutor d.o.o. Mostar, Grad Široki Brijeg i Općina Posušje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

Tvornica za učenje je okruženje za učenje, gdje se procesi i tehnologije temelje na stvarnom industrijskom pogonu, koji omogućuje izravan pristup procesu razvoja i proizvodnje određenog proizvoda.

Izgradnjom suvremenog laboratorija za automobilske mehatroničke sustave i ispitivanje motora s unutarnjim izgaranjem, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, će svojim studentima omogućiti praktičan rad na ispitivanju motora s elektroničkim upravljanjem, i na taj način će zasigurno podići kvalitetu nastave u području mehatronike motornih vozila.

Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, također sudjeluje u projektu "Jačanje sustava kvalitete i tehnologije i industrije proizvoda i usluga u BiH: Centar za kompetencije koordinatnog mjernog stroja".

U okviru navedenog projekta uspostavlja se i Laboratorij za mjeriteljstvo, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grude: Uskoro se otvara najmodernija tvornica kartonske ambalaže u regiji, počela testna proizvodnja

Srbijanska tvornica "Magna" ponovno evakuirana i zatvorena

Srbija: Eksplozija u tvornici u Kruševcu, jedna osoba smrtno stradala

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu