Sport     | 12.06.2019. 16:44 |

Malonogometni turnir 'Memorijal Omer Tipura Dedin' počinje sljedeće sedmice

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. juna (FENA) - U Bijelom Polju kod Mostara u ponedjeljak, 17. juna, počinje 23. izdanje turnira u malom nogometu 'Memorijal Omer Tipura Dedin'.
 
Organizatori navode da turnir redovno okuplja ponajbolje igrače Bosne i Hercegovine, kao i lokalne rekreativce, a činjenica da traje već 23 godine dovoljno govori o njegovoj tradiciji i veličini.

Predstavnik Organizacijskog odbora Omer Tipura istakao je kako sama činjenica o dugogodišnjoj tradiciji govori za sebe i pokazuje da je Bijelo Polje nezamislivo bez turnira u ovom periodu godine.

"Sretni smo što je interes za turnirom svake godine prisutan, a tome govori i podatak da je cirfa od 20 ekipa u seniorskoj kategoriji nešto na što smo navikli i što je zapravo minimum koji očekujemo na osnovu ranijih iskustava", kazao je Tipura.

Predstavnik Sportskog saveza Grada Mostara Igor Melher istakao je kao je riječ o turniru kojem Sportski savez svake godine izlazi u susret, a razlog tome je tradicija koja se izgradila tokom svih ovih godina.

"Sportski savez prepoznaje vrijednosti koje se trebaju cijeniti, tako da ćemo i ove godine pomoći sportskim prijateljima iz Bijelog Polja da na što bolji način organizuju turnir", rekao je Melher.

Inače, nosilac glavnih aktivnosti turnira je FK Bjelopoljac koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH Jug. Turnir obično traje od 20 do 30 dana, a ove godine okupit će igrače iz četiri različite kategorije: pioniri, juniori, seniori i veterani.

"Turnir bi trebao trajati oko tri sedmice i nadamo se da će izazvati veliko interesovanje među učesnicima, a posebno među gledaocima na tribinama. Pored takmičarskog dijela, turnir je i humanitarnog karaktera, tako da svake godine organizujemo mečeve koji imaju za cilj pomoći onima kojima je pomoć potrebna", kazao je predstavnik Organizacijskog odbora Mirza Lalić.

Prijave za turnir već su počele i trajat će do 15. juna, kada će se obaviti izvlačenje grupa. Pobjednik turnira osvojit će novčanu nagradu od 4.000 maraka, navode organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

MNK Livac pobjednik 12. sezone BH Telecom Fair Play lige

Završena grupna faza BH Telecom Fair Play lige, poznati parovi 1/4 finala

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'