Bosna i Hercegovina     | 12.06.2019. 16:41 |

Zenički vatrogasci dobili moderan dispečerski centar

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 12. juni (FENA) - Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica otvorila je danas moderni dispečerski centar, čije je opremanje, uz Gradsku upravu Zenica, pomogla i kompanija “ArcelorMittal” Zenica.

Gradska uprava, napomenuo je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, zadnje dvije i po godine ulaže milionska sredstva u opremu za vatrogasce te sve timove koji trebaju biti na usluzi građanima u slučaju prirodnih nepogoda.

-Ovo je jedan dio dispečarskog centra, odakle će se dirigovati kriznim situacijama s jednog mjesta. Vrlo brzo slijedi i naredba javnim preduzećima, “Grijanju”, “ViK”-u i svim drugim koji imaju veze s kriznim situacijama, da se spoje s ovim centrom - kazao je Kasumović, koji se zahvalio direktoru kompanije “ArcelorMittal” Biju Nairu, koji su donirali 20.000 KM.

-Moramo se fokusirati na projekte od kojih će koristi imati mnogo više ljudi. Zato nam je drago što smo surađivali s Vatrogasnom brigadom na ovom projektu. Svi se molimo dragom Bogu da do takvih nesreća ne dođe, ali kao profesionalci moramo biti spremni da odgovorimo na izazove - kazao je direktor Nair, koji je najavio nastavak ionako dobre saradnje sa zeničkim vatrogascima.

Kasumović je najavio kako će se nastaviti nadogradnja Centra, u koji Gradska uprava planira ukupno uložiti 60.000 KM.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zenički vatrogasci povodom Mjeseca zaštite od požara demonstrirali spremnost za djelovanje

Zenički vatrogasci pokazali pripremljenost za djelovanje

'Sarajevo Taxi' predstavio novi dispečerski centar i aplikaciju 'mojTaxi'(VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'