Servisne informacije

Zbog saobraćajne nezgode kod Donje Lohinje obustavljen saobraćaj

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila kod mjesta Donja Lohinja obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj (dionica Lukavac-Gračanica). U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i sanacioni radovi u Rajlovcu, na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup, zbog čega vozila od 07.00 do 17.00 sati saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Zbog vjerske manifestacije koja se sutra održava u Busovači, veliki je broj pješaka koji se iz pravca Viteza i Kiseljaka kreću ka Busovači. Apeluje se na vozače da na tim dionicama maksimalno oprezno voze. 

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J.Č.