Bosna i Hercegovina     | 12.06.2019. 14:34 |

Mandra: SNSD provodi izolacionističku politiku i opstruira formiranje vlasti

FENA Jasmina Čusto

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Nermin Mandra smatra da je nedopustiva blokada te institucije zakonodavne vlasti koju predvodi SNSD. 

- Nedopustive su negativne ocjene predstavnika SNSD-a o preporukama iz Mišljenja Evropske komisije za nastavak EU puta Bosne i Hercegovine. Nakon što već mjesecima otvoreno odbijaju saradnju s NATO savezom utemeljenu na usvojenim zakonima, sada dolaze i najave opstrukcija i i blokada EU puta, samo zato što preporuke Evropske komisije idu ka jačanju državnog nivoa, što to smeta SNSD-u. Ne može interes te stranke biti iznad interesa evropskog puta cijele države - izjavio je za Fenu Mandra. 

Istakao je da SNSD ne može držati sve u BiH "kao taoce svoje izolacionističkih politika.

- Nedopustivo je da nastavljaju blokirati formiranje vlasti i nastavak EU i NATO puta, s ciljem da prikažu Bosnu i Hercegovinu kao "nemoguću državu". SNSD mora znati da će ovim i definitivno priskrbiti sebi imidž izolacionističkog faktora s kojim je nemoguće sarađivati čime bi mogli zapečatiti svoju političku sudbinu. Pozivamo ih da dobro razmisle o tome kuda ih vodi ovaj put, te da prestanu blokirati formiranje vlasti i nastavak euroatlanskih integracija - rekao je zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH Nermin Mandra.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Predstavnici stranaka parlamentarne većine sastali se u Sarajevu

Čampara: Prošla su vremena kada je SNSD imao partnere u vlasti koji su bespogovorno šutili na antidržavno lobiranje

Video materijal s konferencije za novinare HDZ-a BiH, SDP-a BiH i SNSD-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo