Bosna i Hercegovina     | 12.06.2019. 14:39 |

Sofić: Aktivnosti u razvijanju porodične medicine u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić, v.d. direktor JU Dom zdravlja Mehmed Kulić i načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisali su danas Memorandum o razumijevanju u svrhu otvaranja ambulante porodične medicine u ulici Nahorevska 103.

Ministarstvo zdravstva KS u saradnji sa JU Dom zdravlja obavezuje se da će organizirati i omogućiti primarnu zdravstvenu zaštitu građanima sa područja MZ Pionirska dolina, MZ Nahorevo i dijelom MZ Šip, nakon čega će novootvorenu ambulantu porodične medicine uskladiti s postojećom organizacionom strukturom.

Općina Centar, u čijem vlasništvu je poslovna zgrada na navedenom lokalitetu, obavezala se da će izvršiti rekonstrukciju i adaptaciju prostora, te ga opremiti i prilagoditi potrebama ambulante porodične medicine.

Sofić naglasila je važnost unapređenja porodične medicine kao temelja primarne zdravstvene zaštite, što je jedan od strateških ciljeva zdravstvene politike Vlade KS i resornog ministarstva.

- Svi društveni subjekti koji mogu pomoći treba da sarađuju kako bi unaprijedili naš zdravstveni sistem. Iskreno me raduje ovaj, ali i svi budući projekti koji će biti vezani za širenje mreže porodične medicine kako bi ona bila dostupnija svim našim građanima, rekla je Sofić, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'