Bosna i Hercegovina     | 12.06.2019. 13:58 |

Komšić: O migrantima iz Srbije pričati s Vučićem,a ne ponižavati se pred Vulinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je ponižavajućim današnji raport predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika srbijanskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

- Nevjerovatno je da predsjedavajući Predsjedništva BiH raprotrira običnim ministru odbrane druge države koji ga je danas verbalno potapšao i pohvalio za blokiranje i odbijanje rješenja migrantske krize u Bosni i Hercegovi. Kao član Predsjedništva ograđujem se od ovog servilnog i nedostojnog čina. Dok je bio predsjednik manjeg bh.entiteta donekle se mogla shvatiti ovakva praksa da bespogovorno sluša predstavnike srbijanske vlasti, ali je vrijeme da nauči da je sada dio kolektivnog šefa države. Očito je da ćemo o sprječavanju ilegalnih prelazaka migranata iz Srbije morati detaljnije razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem - kazao je Komšić, prenosi Vijesti.ba. 

- Umjesto da sprječava ilegalni prelaz migranata u Bosnu i Hercegovinu srbijanski ministar odbrane daje sebi za pravo da komentira odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o upotrebi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Da Vučićev ministar i doista radi svoj posao i sprječava ilegalni prelazak migranata iz Srbije u BiH uopće ne bi bilo potrebe da se razmatra angažman Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom, niti bi ikada kolegi Dodiku palo na pamet da prvi predlaži nešto poput toga - smatra član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Komšić uputio telegram saučešća kralju Kraljevine Maroko nakon razornog zemljotresa

Komšić i Bećirović razgovarali sa Rosensaftom o holakustu i genocidu

Komšić: Čekamo prijedlog Bećirovića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom