Regija     | 12.06.2019. 14:08 |

Dodik Vulinu: Nisam dozvolio raspoređivanje OSBiH na granici sa Srbijom i CR

FENA Saopćenje

BANJA LUKA/SARAJEVO, 12. (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je u Banjој Luci s ministrom odbrane Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, a poslije sastanka je primio i predstavnike jedinica koje su učestvovale u borbama na Košarama.

Razgovarano je o aktuelnim političkim i sigurnosnim temama u Republici Srpskoj, BiH i Republici Srbiji. Dodik je obavijestio Vulina da nije dozvolio da Oružane snage BiH budu raspoređene na granici s Srbijom i Crnom Gorom.

Poslije sastanka s ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom, Dodik je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske primio pripadnike nekoliko jedinica tadašnje Vojske Jugoslavije, koji su učestvovali u borbama na Košarama, na Kosovu i Metohiji.

Dodik im je rekao da se poslјednjih mjeseci u Republici Srpskoj intenzivno govori o njihovom herojstvu i o historijskom značaju bitke na Košarama.

Tom prilikom su pripadnici „63. padobranske brigade“ Dodiku, a koji je ranije, kao predsjednik Republike Srpske, posthumno odlikovao sedam pripadnika ove brigade, uručili svečani amblem svoje jedinice.

Dodik je rekao da je izuzetno pozitivno to što je u Srbiji snimlјen dokumentarni film o bici na Košarama, a zajednički je ocijenjeno da je u narednom periodu potrebno pristupiti i snimanju dokumentarnog filma o proboju „Koridora života“ u Republici Srpskoj, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Dodik dostavio Mandiću prijedlog sporazuma o specijalnim vezama

Konaković: Dodikove priče pale su u vodu, zabolio ga dolazak O'Briena

Vučić i Dodik razgovarali o zajedničkim projektima Srbije i Republike Srpske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo