Najave     | 12.06.2019. 10:30 |

Radni sastanak rukovodstva SKB-a Mostar s ministrima zdravstva RH i FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. lipnja (FENA) - Radni sastanak vezan uz početak suradnje Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (DNŽ) i Zavodom za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) održat će se u petak, 14. lipnja, u prostorijama SKB-a Mostar s početkom u 11 sati.

Sastanku će nazočiti Ministar zdravstva Republike Hrvatske Milan Kujundžić, federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić te ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić.

Sukladno Memorandumu o suradnji u području zdravstva potpisanog 2011. godine između Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Federalnog ministarstva zdravstva, 5. lipnja 2019. godine potpisan je Sporazum i posebni Ugovor kojim su utvrđeni i način i uvjeti suradnje sa SKB Mostar u području hitnog medicinskog zbrinjavanja državljana Republike Hrvatske.

Hitno medicinsko zbrinjavanje odnosi se na državljane Republike Hrvatske s područja djelovanja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske župabnije, a kojima je zbog bolesti, stradanja ili ozljede neposredno ugrožen život, pojedini organ ili dijelovi tijela odnosno kod kojih bi u kratkom vremenu moglo doći do životne ugroženosti, a u SKB Mostar mogu biti zbrinuti unutar tzv. zlatnog sata.

Protokol prekograničnog prijevoza životno ugroženih pacijenata u SKB Mostar utvrdio je Hrvatski zavod za hitnu medicinu kojim su definirane medicinske indikacije i kontraindikacije za prijevoz u mostarsku bolnicu koja će osiguravati zbrinjavanje životno ugroženih bolesnika svih dobnih skupina kroz 24 sata dnevno.

Nakon sastanka predviđene su izjave za medije na 3. katu glavnog medicinskog objekta SKB Mostar, s početkom u 12.30 sati, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB-a Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

SKB Mostar: Povećan broj prijema bolesnika s respiratornim infekcijama

Vlada ŽZH: Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 230.000,00 KM

Danas otvaranje nove zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!