Servisne informacije     | 12.06.2019. 09:32 |

I narednih dana slično vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano i vruće. Poslijepodne, mjestimično se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren, u Posavini sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 30 do 36 stepeni.

Prema najavi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u četvrtak  sunčano i vruće. Poslijepodnevni lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i istočnim područjima Bosne. Jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra i gradom, je moguće na sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 30 do 36 stupnjeva.

U petak sunčano. Poslije podne lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 28 do 34 stupnja.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost moguće je u subotu. Jutarnje temperature od 16 do 20, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 30 do 37 stepeni.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu