Kultura     | 12.06.2019. 12:32 |

U Umjetničkoj galeriji BiH izložba grafika Martina Frljića Indonesia Experience

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - Samostalna izložba crteža Martina Frljića "Indonesia Experience" u organizaciji Ambasade Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini bit će otvorena u četvrtak, 13. juna u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

Izložbom "Indonesia Experience" Martin Frljić predstavlja akromatski ciklus radova inspirisan Indonezijom i sjećanjem na boravak u Yogyakartu.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Indoneziji Mehmed Halilović zabilježio je da je Martin Frljić, talentirani crtač iz Viteza i magistar likovnih umjetnosti, bio jedan od sedamdesetak mladih umjetnika iz 44 zemlje sa svih kontinenata koje je umjetnička znatiželja dovela na tromjesečno upoznavanje sa jezikom i kulturnim tradicijama Indonezije.

Povodom otvaranja izložbe u Sarajevu, Frljić je ocijenio da ne može reći da je Indonezija baš takva kakvom ju je prikazao u svojim radovima.

- Ali mogu reći da je to Indonezija prožeta mnome i ja prožet Indonezijom koja je ostavila zavidan utjecaj na moj likovni pristup - rekao je.

Martin Frljić rođen je u Novoj Biloj 1994. godine. Diplomirao je 2017. na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg, Odsjek za grafiku.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ambasade Indonezija i Malezije obilježile godišnjicu osnivanja ASEAN-a (VIDEO)

Otvaranje izložbe i promocija knjige Asima Đelilovića 'Crtež u bh. dizajnu'

Umjetnička galerija donosi izložbu o nematerijalnoj kulturnoj baštini u FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo